Skip to main content

Vinkkejä kylpyhuoneen puhdistamiseen

Vinkkejä kylpyhuoneen puhdistamiseen

Useimmat eivät nauti tästä tehtävästä, mutta kun torjut mikrobien ja lian kertymistä tässä jatkuvasti käytössä olevassa tilassa, on tärkeä tietää, miten kylpyhuone puhdistetaan oikeaoppisesti. On erittäin hyödyllistä, jos sinulla on olemassa muutama erilainen siivousrutiini sekä kiireellisiin tilanteisiin, että niihin tilanteisiin, kun sinulla on aikaa tehdä perusteellinen syväpuhdistus. 

 

 

Miten kylpyhuone siivotaan nopeasti?

 

Se onnistuu 10 minuutissa. Näin se käy:

Vaihe 1: Valmistele kylpyhuone siivoukseen (1. minuutti)
Tarvitset seuraavat välineet tätä 10 minuutin siivousrupeamaa varten:

 

 • Moppi
 • Ämpäri
 • Wc-harja
 • Sieni tai siivousliina
 • Lysol® Desinfioiva kylpyhuonepuhdistaja

 

Huomaa: Käytä Lysol-tuotteita aina etiketin mukaisesti.

 

Vaihe 2: Puhdista wc-istuin (2. ja 3. minuutti)

Suihkuta Lysol Desinfioivaa kylpyhuonepuhdistajaa wc-istuimeen ja hankaa wc-harjalla. Anna vaikuttaa 5 minuutin ajan ja huuhtele vedellä. Älä sekoita wc-puhdistusaineeseen.

 

Vaihe 3: Puhdista kylpyamme ja suihku (4.–7. minuutti)

Suihkuta suihkun kaakelit ja ammeen seinämät Lysol Desinfioivalla kylpyhuonepuhdistajalla. Anna vaikuttaa 5 minuutin ajan ennen kuin huuhtelet.

 

Vaihe 4: Puhdista peili (8. minuutti)

Suihkuta kaikki kylpyhuoneen peilit lasinpuhdistusaineella ja pyyhi puhtaalla liinalla.

 

Vaihe 5: Puhdista käsienpesuallas (9. minuutti)

Suihkuta allas sisä- ja ulkopuolelta Lysol Desinfioivalla kylpyhuonepuhdistajalla. Huuhtele vedellä.

 

Miten kylpyhuone syväpuhdistetaan

 

Pikapesut sopivat tilanteisiin, jossa ei ole paljon aikaa, mutta joskus tarvitaan myös syväpuhdistusta. Tällöin on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota niihin alueisiin, jotka kuhisevat bakteereita:

 

Hammasharja ja sen pidike

Mieti, missä säilytät hammasharjaa – jos se on lähellä wc-istuinta, vaihda sen paikkaa! Huuhtele harja aina huolellisesti ja vaihda se säännöllisesti uuteen, etenkin, jos olet ollut sairaana. Hammasharjan pidike on kotitalouden kolmanneksi kontaminoitunein alue. Puhdista se säännöllisesti desinfioivalla pesuaineella sisä- ja ulkopuolelta äläkä anna valumien kertyä sen pohjaan.

 • Hanat

Kylpyhuoneen hanat ovat aina paikkoja, joihin bakteerit kertyvät.
Monet kädet avaavat ja sulkevat niitä, joten suihkuta ne Lysol® Desinfiointisuihkeella estääksesi mikrobien leviämistä.

 

 • Valokatkaisijat

Käsien kanssa jatkuvasti tekemisissä olevat pinnat kuhisevat mikrobeja. Muista desinfioida kylpyhuoneen valokatkasijat ja ovenkahvat viikoittain tartuntojen rajoittamiseksi. Voit käyttää tähän Lysol® Desinfiointisuihketta.

 

 • Kosteat tilat

Kostea ympäristö on mikrobien paras ystävä, ja valitettavasti kylpyhuoneessa on aina kosteutta. Joten kun haluat poistaa homeet kylpyhuoneestasi, käytä syväpuhdistuksen aikana voimakkaampaa puhdistusainetta.

 

 • Suihkuverhot ja suihkun ovet

Suihkuverhot ja -ovet kastuvat varmasti ja pysyvät märkinä, mikä tekee niistä oivan kasvualustan homeille. Voit ehkäistä homeiden kasvua pitämällä suihkutilassa pientä lastaa, jolla kuivaat seinät ja oven suihkun jälkeen. Suihkuverhot kannattaa puhdistaa viikoittain tai pestä ne koneessa, jos ne ovat konepesun kestäviä.

 

Vinkkejä kylpyhuoneen puhtaanapitoon

 

Kylpyhuone tulee pestä säännöllisesti puhtaaksi, ja tässä on lisäksi nopeita ja helppoja vinkkejä, joiden avulla pidät kylpyhuoneen puhtaana riippumatta siitä, miten paljon aikaa sinulla on:

 

 • Siivoa vähän ja usein:

 

10 minuutin siivous aina tilaisuuden tullen säästää pitkällä aikavälillä paljon aikaa ja vaivaa. Jos sinulla on aina käsillä Lysol® Desinfiointisuihketta, voit helposti suihkuttaa pesualtaan, kaakelit, wc-istuimet, ammeet ja roskikset sekä kylpyhuoneen lattian – ja tappaa 99,9 % viruksista ja bakteereista.

 

 • Huuhtele wc vasta, kun olet sulkenut sen kannen:

 

Sulje aina wc-istuimen kansi ennen huuhtelua estääksesi mikrobeja leviämästä kylpyhuoneessa. Puhdista wc-istuin kerran viikossa wc-puhdistusaineella ja wc-harjalla, pyyhi istuimen pinnat ja vedä sitten wc.

 

 • Avaa ikkunan, kun olet käynyt suihkussa tai kylpenyt:

 

Avaa ikkuna tai jätä mahdollinen ilmastointi päälle ja sulje ovi suihkun ajaksi estääksesi homeen kertymistä.

Siivoamisen ei tarvitse olla vaivalloista – etkä tarvitse ammattimaista siivoajaa, koska voit tehdä ammattimaisen siivouksen itse. Oikeilla tuotteilla ja oikeanlaisella valmistautumisella et joudu edes hikoilemaan.