Skip to main content

Huomaa puhdistamisen ja desinfioimisen ero

Huomaa puhdistamisen ja desinfioimisen ero

Mikä on mikrobi?
 

Kaikki mikrobit eivät ole haitallisia. Mikrobeja on olemassa neljää eri lajia: bakteereja, viruksia, sieniä ja alkueläimiä.

Mikrobeja elää sekä ihmiskehon sisä- että ulkopuolella. Jotkin kasvavat suolistossa ja auttavat ruuansulatusta, kun taas toiset elävät iholla ja muilla pinnoilla ja lisääntyvät jatkuvasti. On olemassa monia hyödyllisiä mikrobeja, jotka auttavat kehoamme pysymään tasapainossa ja vahvistamaan immuunijärjestelmäämme. Pahat pöpöt saattavat olla kuitenkin todella pahoja ja voivat aiheuttaa erilaisia sairauksia, esim. influenssaa.

Perheen suojelemiseksi on tärkeää hankkiutua eroon pahoista mikrobeista. Monet sekoittavat keskenään kodin puhdistamisen ja desinfioimisen. Näiden kahden välillä on kuitenkin suuri ero.


Puhdistaminen ja desinfioiminen


Puhdistaminen: Irrottaa epäpuhtauksia ja pinttynyttä likaa esineiden pinnoilta. Puhdistaminen on päällimmäisen mikrobikerroksen poistamista pinnoilta lämpimän veden ja saippuan avulla. Puhdistaminen saa kodin näyttämään hyvältä muttei ole välttämättä tehokasta – se ainoastaan poistaa lian, mutta ei desinfioi.

Desinfioiminen: Poistaa mikrobit esineiden pinnoilta. Kun käytät tuotteita esim. Lysol® Desinfiointisuihketta, tapat 99,9 % pinnoilla elävistä bakteereista ja viruksista ja vähennät tartuntojen leviämisen riskiä huomattavasti.

Mutta varsinainen kysymys ei ole se, pitääkö puhdistaa vai desinfioida, vaan pitää puhdistaa JA desinfioida. Paras tapa vähentää mikrobien leviämisen riskiä on ensin puhdistaa pinnat, siis poistaa lika ja pinttyneet epäpuhtaudet, ja sen jälkeen desinfioida. Nyt kun tiedät, mikä mikrobi on, osaat taistella sitä vastaan Lysolilla.